Factor Humà i empreneduria: “Saving Grace” de Nigel Cole

7 de juliol de 2010, email via Linkedin de la Luz Fernández (Cap de Serveis Empresarials al Tecno Campus- Mataró)

“Hola Nuria,
Voldria comentar amb tu un projecte que estic treballant sobre cinema i emprenedoria. M’agradaria ens poguessin trucar per comentar un moment. Salutacions.”

A la Luz Fernández (com a la Cristina Nuñez) també la vaig conéixer al Forum INNOVA 360º. Amb ella ens hem trobat en algun dels sopars-tertulia que organitza l’Eduard Batlle.

Resposta meva a l’email (27 de juliol 2010):

“LUZ, he escollit una película que es podria incloure dins de la temàtica FACTOR HUMÀ per les reaccions sumament humanes que es retracten en ella, per ser una història deshinibidorament positiva i per la  gran dosi d’humor que utilitza  (i ironia que sempre està molt bé per fer crítica social).

“El jardín de la alegría”. Títol original: SAVING GRACE de Nigel Cole. Premi del Públic en l’ edició del 2000 del festival de Sundance.
Aquesta película, -molt més enllà de l’humor- té un alt composant d’empreneduria per part de l’actriu principal, Brenda Blethyn, (brillant interpretació la seva). És un cant fílmic a la convivència, la tolerància i la llibertad, trencant molts tabús i deixant esplèndidament demostrat, com una dona d’uns 50 anys que sempre ho ha tingut tot resolt s’enfronta a ella mateixa eliminant barreres de tot tipus per conseguir mantenir la seva casa.  I ho fa amb l’única però excel·lent habilitat que té: la jardineria. I ho fa amb el seu colega de sempre: el jardiner. I ho consegueix,…però d’una forma insospitada.”

Resposta de Luz (28 de juliol 2010):

“Hola Núria, Fantàstica proposta. M’agrada molt aquesta peli: factor humà + empreneduria en perfecta combinació!

La data que et proposem d’exhibició dins el cicle de CINE_FORUM al Tecno Campus-Mataró és el 19 de gener de 2011. T’aniria bé?”

Grace (Brenda Blethyn): “Vamos a intentarlo. No tengo nada que perder”

youtube: Saving Grace [Part I]

… TO BE CONTINUED… ;)

No hay comentarios

Deja un comentario