Jaume Roures > “Reunion”

Dimarts nit ens varem reunir un grup d’emprenedors i emprenedores al voltant d’un sopar-tertúlia que va organitzar l’Eduard Batlle.

Estava fumant una cigarreta a la porta del REUNIÓN abans d’entrar a sopar i en aquell moment va apareixer  el convidat sorpresa de la nostra trobada: en Jaume Roures, el director general de Mediapro en persona! La veritat és que no sabia si entrar o marxar, no m’havia preparat res per un nivell tan alt! Hi ha coses que s’avisen Eduard!!! ;)

A l’interior 15 persones més, representants de la societat catalana, però per sobre de tot, 15 emprenedors i emprenedores, estaven allà, donant la benvinguda al nostre convidat sorpresa, l’emprenedor nº 16: Jaume Roures.

La tertúlia que varem tenir durant el sopar va ser una autèntica font d’informació, massa rica per poder quedar-se només en un tema. Eduard, et prenc prestades les teves paraules: “Va parlar sense embuts sobre la política, el futbol, la llei del cinema i la crisi, que considera que potser de tant parlar-ne fa que ens oblidem d’altres mals que pateix la nostra societat” (Eduard Batlle)

Quan vaig arribar a casa vaig trobar aquest tuit de @gcapdevila Trigaré a pair tota la informació que ens ha deixat anar en Jaume Roures. Geni i figura. Gràcies @rispau/ TUIT al que em vaig afegir de seguida amb un /jo també.

 

Ara voldria exposar algunes idees que em rondaven pel cap aquella nit, però donat a l’alt nivell de coneixement de tots plegats no vaig gosar a dir. El meu tó és més de café-tertúlia i anava enfocat al sistema audiovisual català i espanyol del que en Jaume Roures és un bon referent.

La Marina (@marinallansana) va apuntar un tema: el de doblar les películ·les al català (Bruselas autoriza las ayudas para doblar películas al catalán), però que les distribuidores, donada la baixa demanda del producte, sembla que no esten gaire interessades. La Alícia (@aliciarll) va afegir que potser el que hauríem de potenciar són les versions originals subtitulades i canviar models que han hagut fins ara. Sembla que aquesta opció tampoc té molts seguidors, encara que jo prefereixo de llarg les pelicules en versió original i les sales que ofereixen aquest producte són sempre plenes!! Alguna cosa no em cuadra. Aquests dos comentaris els volia recollir per afegir un tercer, el d’en Jaume Roures. Ell parlava de la Masia del Barça, on als jugadors se’ls educa i entrena per fer un tipus de joc d’equip -L’Excel·lent joc que tots coneixem!!!- i que per aquesta raó quan arriben al Camp, no hi ha molt de nou per ells. Funcionen de meravella i amb èxit!

Probablement és la única manera possible de fer un bon joc: educant des de baix. Caldria doncs plantejar-se algunes fites a llarg termini (els beneficis no seran inmediats, o si). Eduquem als nostres fills i filles en l’aprenentatge de consumir audivisuals en versió original, eduquem la mirada (l’esforç que es va fer 25 anys per tenir una TV en català, era important fa 25 anys pel moment polític i històric que viviem i ja la tenim TV3!). Però ara que tot apunta a que hem d’obrir-nos més a Europa, no seria més convenient una altra postura, la de les versions originals subtitulades? A més, amb la TDT i la multiple-choice que tenim ara com a usuaris, bé pots escollir els subtítols en l’idioma que vulguis? No és inmediat, però diria que és el futur: Educar i entrenar per fer un tipus de joc d’equip d’èxit.

I un altre apunt; aquest sobre retransmissió de futbol per les cadenes públiques. En Jaume Roures va dir que a molts paissos d’Europa les retansmissions de futbol són de pagament. Jo sé que per exemple a Viena (Austria) si vols veure la TV has de pagar, però en canvi la telefonia mòbil és baratíssima. De fet, tinc una amiga a Viena i sempre truca ella per aquesta raó. Potser si aqui ens volem assemblar els altres paissos europeus caldria fer una revisió de moltes coses que són bàsiques per l’intercomunicació dels ciutadans, revisant el binomi canvis socials/beneficis.

El més important està en el que fas a la Masia si després vols guanyar!

Eduard, amic, no em vaig deixar la “pajarita”, no em calia (-;


Assistents: Germà Capdevilà, Toni Aira, Roc Fernandez, Marina Llansana, Núria Antolí, Miquel Durán, Miquel Pellicer, Josep Monés, Ricard Font, Jordi Plana, Jordi Vilanova, Martí Batllori, Alicia Romero, Josep Ribas i Eduard Batlle (organitzador). Convidat: Jaume Roures.

2 Comentarios

  1. nuria antolí 27 abril, 2010 at 11:42 am #

    Per Eduard Batlle . Jaume Roures en la distància curta 14 abril 2010 – 17:32 pm
    [...] Jaume Roures va donar la seva visió de l’actualitat en el sopar tertúlia d’ahir al Restaurant Reunión Café. El director general de Mediapro va anar desgranant els projectes que lidera i que s’han convertit en referents en el sistema audiovisual català i espanyol [...]

    Responder

Trackbacks/Pingbacks

  1. L’èxit de l’aplicació de TV3 per a l’iPhone | Bloc de l'Eduard Batlle - 6 mayo, 2010

    [...] catalana es pugui utilitzar per a l’Android o algun sistema operatiu lliure. El mateix Jaume Roures va destacar fa poques setmanes que GOL Televisión ja detectava la compra de partits de futbol de la lliga [...]

Deja un comentario