MANIFEST SHIFTING

El Manifiest Shifting s’ha creat extreient contingut del Debat que va tenir lloc a l’ART SHIFTING DAY (el 5 de novembre de 2013) entre un grup de 9 persones , professionals de la comunicació, el marketing, el disseny, la cultura, la interactivitat i la tecnologia que dialogaven i revisaven el moment actual creatiu i comunicatiu, saturat de valors i de missatges. Moltes Gràcies per donar-li forma: Cristina Salvador, Borja Martinez, Vicenç Altaió, Marc Cortés, Jordi Pi, Pere Rosales, Marc Teixidor, Ernest Companys i Gemma Cernuda.

Aquests 30 statements són la base d’aquest MANIFEST SHIFTING* però això no vol dir que estigui acabat, sinó que es pot anar ampliant amb altres opinions… ;)

Al Blog Art Shifting Festival trobareu més informació:  QUI SOM?)

MANIFEST SHIFTING* (del shifting movement)

1. La comunicació és la capacitat que tenen les persones de compartir, crear i generar. És el fet que diferencia als humans de la resta d’espècies.

2. La comunicació està repleta de persones atractives però finalment qui s’emporta la màxima atenció és aquell que desenvolupa una bona estratègia per relacionar-se més i millor, aquell que té la capacitat de cedir part del seu control.

3. Hi ha d’haver un canvi de model en la comunicació.

4. Fins ara ha regnat l’autoritat de la marca sorbre el consumidor però s’ha d’intentar construir al revés per intentar que siguin les marques les que vagin a remolc dels consumidors.

5. La tecnologia ofereix múltiples espais on poder-se relacionar però això no vol dir que en aquests espais flueixi la comunicació.

6. En el món digital la gent valora més el servei i els valors que es transmeten abans que el producte en si.

7. Està bé intentar explicar les coses però és més important intentar viure-les.

8. Es pot fer una escolta activa però s’ha de tenir en compte que no tothom és expert en allò que demana.

9. Les marques van per darrere perquè no estan humanitzades, sinó que són masculines i simplement tàctiques. El consumidor ha aportat el toc femení, ha tornat a reivindicar l’estratègia i una escolta activa que permeti modificar la marca.

10. El nou model de la comunicació de les marques passa per renunciar a elles mateixes i això no els és fàcil.

11. La gent busca històries que sonin a veritat. Internet i les noves tecnologies han ajudat molt a descibrir-ne bones i autèntiques, que en moltes ocasions superen a la ficció.

12. L’audiència ha d’aprendre a conviure amb la saturació de la comunicació.

13. La interconnexió i la globalització ha aportat coses positives. El món ha passat de ser el que es tenia al voltant a convertir-se en el planeta sencer.

14. Un consumidor més informat és un consumidor més selectiu amb els productes.

15. S’han d’adaptar els continguts a les narratives que exigeixen les noves plataformes però els discursos són importants més enllà dels formats utilitzats.

16. La comunicació impedeix estar aïllats.

17. En una societat de comsum, els productes són de dos tipus: els que aporten quelcom nou i els que no. Les opcions de les marques són fixar-se en el competidor o innovar.

18. La comunicació és com l’oxigen, està sempre al voltant. El fet de no comunicar es converteix en comunicació, sense la qual un no existeix davant dels altres.

19. La conversa de la marca és el sentit comú traslladat al sentit de comunitat.

20. La comunicació no és una finalitat sinó una eina que permet avançar la vivència.

21. S’ha d’escoltar, més encara els que es dediquen a la comunicació, però s’ha d’escoltar tota la veritat i no a mitges.

22. Per aconseguir una comunicació més creible i que arribi més a la gent, cal enfocar l’estratègia cap a la recuperació dels valors i la identitat per tal de tornar a l’essència.

23. Les marques ansien visibilitat però es preocupen poc del tipus de diàleg que generen i causen una saturació de missatges poc relacionats amb el públic.

24. Avui és l’audiència qui configura les converses i marca l’agenda del que es parla. És per això se l’ha de tenir més en compte, sortir de la marca i escoltar-la més.

25. Tot i la avançada evolució i tecnologia, avui en dia la gent es torna a comunicar com els homes de les cavernes; amb símbols.

26. Si el món digital es converteix en un aïllament, es perden de vista molts conceptes interessants.

27. Parlar per parlar és tonteria, una conversa només té interès si aporta alguna cosa al consumidor, al mitjà o a la marca.

28. Si la conversa es dóna en un entorn públic, el món digital permet escoltar, mirar i prendre decisions. Quan el 95% de la conversa és tancada, les marques s’han de plantejar si escoltar o no.

29. S’han de llençar missatges emocionals i oblidar-se de la raó però, quan tothom intenta impactar d’aquesta manera, com es pot destacar?

30. Actualment s’aprèn mirant i veient, mentre que abans s’aprenia llegint i escoltant.

* shifting movement  ;D

+ INFO:  Blog Art Shifting Festival

 

No hay comentarios

Deja un comentario