Se admiten críticas: Saving Grace by Nigel Cole

“SAVING GRACE”, una película de Nigel Cole.

Premi del Públic a la millor pelicula al Sundance Film Festival 2000.

Brenda Blethyn 2 cops nominada als Oscar. Guanyadora del Globus d’or

Miro la carátula del DVD i diu: EL JARDÍN DE LA ALEGRÍA. Subtítol: ¿Quién dijo que el dinero no crece en las plantas? També veig dues imatges que em fan somriure, les dels dos actors principals. Brenda Blethyn i Craig Ferguson perquè s’estan petant de riure. M’agrada. Em fixo una mica més i veig un paisatge que m’atreu: costa, penyassegats i camps intensament verts. Em fa pensar en Scotland, tot i que en realitat és Cornualles: la costa, les vistes i el poble que més endavant veuré a la película són molt boniques, molt!

Giro la caixa del DVD i a la “contra” trobo la Sinopsis:
“Agobiada por el fallecimiento prematuro de su marido y un montón de deudas, Grace decide rentabilizar su destreza en la jardinería. Los grandes males requieren grandes remedios, así que con la ayuda de su jardinero, Grace sustituye sus admiradas orquídeas por plantas de marihuana.

Sin embargo, la marihuana no es una moneda que se pueda ingresar en el banco, así que empiezan a aumentar las presiones sobre su flamante negocio cuando los mafiosos, los acreedores y la policía le siguen los pasos. ¿Llegará una figura destacada de la vida local como Grace Trevelthan a convertirse en una delincuente?”

D’entrada sembla que pot ser divertida:  penso deu ser cómica i que segur que pasen situacions d’aquelles tan ridícules que t’arranquen la risa.

Imagino que si l’acció pasa a Cornualles l’humor britànic, aquest tipus d’humor que agrada a tothom, deu estar ben present a la película. Great!! La contraposició entre orquídees i marihuana em xoca, ambdues són de móns totalment diferents, intento imaginar com es combinen i encara m’agrada més. (A mi m’encanten les orquidees!!)

Crec que el director, en Nigel Cole, ens vol parlar de gent normal en situacions extraordinaries, de com una dona d’uns 50 anys fa alguna cosa atrevida i estúpida, lluny de la seva conducta habitual, però que donada la seva situació econòmica ho ha d’intentar, ha d’intenar solucionar les coses. Sona un pel trist, però ja és això, “Comedie comes to the truth” (Brenda Blethyn, actriu britànica).

ENTER >

youtube: Saving Grace [Part II]

and Part III, look ;)

… TO BE CONTINUED… ;)

1 Comentario

  1. nuria antolí 26 enero, 2011 at 5:21 pm #

    @nuriaantoli una buena introducción al tema (un tweet de @lferndzr)

    @lferndzr Gracias Luz! …con una mirada gráfica, como no podía ser de otra manera ;) petons

    Responder

Deja un comentario