SORPRESA! 20+1 amb el Conseller Huguet

SORPRESA! Sí, aquesta és la paraula que millor defineix la sensació que vaig tenir durant el sopar tertúlia del 12 de maig al restaurant El Coure i que encara em perdura.

La SORPRESA d’haver participat en un “autèntic” sopar-Tertulia amb el Conseller Josep Huguet i 20 persones més. Gràcies @rispau per convidar-me i també per la bona organització! ;) Durant el sopar tots i totes anavem donant la nostra opinió sobre els temes que -suposo- més ens preocupen a cadascun dels que allí estavem. Ho he de dir, l’ambient era molt relaxat i això sempre fa que els comensals se sentin a gust, gaudeixin de la companyia i tinguin ganes “d’expresar-se”. Potser el conseller Josep Huguet va tenir alguna cosa a veure en tot això en dir-nos de bon principi: Vinga va, qui comença a disparar-me preguntes?! Amb un tó més que engrescador. Potser vas ser tu, Eduard Batlle, organitzador, qui va obrir la tertulia amb la teva professionalitat periodística i alegria propis. A més, has fet un resum perfecte que aprofito: [...] el conseller Huguet ens va donar la seva visió sobre el moment empresarial i econòmic, i va insistir en promoure els avantatges que té Catalunya per superar aquesta crisi local i global. Amb la recepta de la innovació, la productivitat i l’esforç [...] +INFO: Soparstertulia

A mi tot plegat em va agafar desprevinguda -com sempre- però em va potenciar la meva espontaneïtat alhora de parlar.

Havia comentat amb un amic  -Albert Garcia Pujadas - Nikodemo TV, emprenedor dels bons- un tema molt important: El Finançament per nous projectes i empreneduria. Tots sabem que els i les emprenedores tenen/tenim un handicap en aquest pais perquè estan/estem fora de rebre ajuts de l’ortodoxia bancària per tirar endevant els nostres projectes innovadors.

Podrien haver nous mecanismes de financiació que es basessin en avals públics (i no subvencions)? -Així li vaig preguntar al Conseller qui em va respondre que els avals públics no acaben de funcionar bé, però que poden haver altres models a potenciar: 1. Banca privada per recolzar projectes amb capital privat (això és l’origen de la banca, no?) 2. Borsa Local. (la petita empresa ha de deixar entrar el capital dels acccionistes). Aquestes dues propostes varen ser ampliades i contrastades per dos més de nosaltres, la Meritxell Cuartero i el Jordi Plana perquè el dialeg era obert, era una autèntica tertúlia!

També varem tenir algunes pinzellades d’humor (aquesta és del Sr. Josep Huguet): “Volem tenir el benestar suec amb ingressos africans” #soparstertulia (ho vaig twitejar, sí :)

I com en la majoria de les tertulies varem concretar que AVANÇAR és explorar, evolucionar, experimentar per transformar.

“Les estrategies polítiques són a molt llarg plaç” (per descomptat, exactament igual que els canvis personals, si no no són creibles, no creieu?)  ;)))Potser la societat està canviant molt més depresa que les estructures perquè ens encanta explorar i descubrir noves coses… potser!!!

Cita de Doris Lessing 1919: “Piensa equivocadamente, si quieres, pero en cualquier caso, ten tu propia opinión” (del llibre 24h, 7 días de Gemma Cernuda)

(foto obra d'Eugenio Merino © "Mans amb Bitllets"©.
Galeria ADN (www.adngaleria.com). Obra exposada a la Fira SWAB

No hay comentarios

Deja un comentario