Tancant cercles / ART SHIFTING FESTIVAL

Capítol 2: HISTÒRIA DEL GRUP: Estrellas Visuales
[...] Al març del 2009 acabada de tornar de passar una setmana amb la meva amiga Ingrid Haider a Vienna, on vaig poder parlar amb il·lustres persones com ara en Peter Stoeckl (Dr. at University of Applied Arts Vienna) i Roland Girtler** (Sociòleg i antropòleg molt reconegut a Austria) sobre art i antropologia, tecnologia i passió, van ser components decicius per fer un caldo de cultiu propici per arrencar un Grup de Debat i crítica que vaig anomenar ESTRELLAS VISUALES. Les converses mantingudes a Viena, les portes obertes a múltiples exposicions d’art, museus i noves formes d’expressar i comunicar visualment, transgradint codis i provocant –en alguns casos- reacció al vianant van ser el punt de partida de tot plegat.
Just un mes després d’haver tornant de Viena vaig convocar la 1ª Trobada d’ESTRELLAS
VISUALES (9-3-2009):  (convocatòria feta al meu bloc personal, al grup creat a Facebook i a Inusual.net (comunitat de creatius interactius) http://nuriaantoli.wordpress.com/2009/03/05/estrellas-visuales_con-r-de-diseno/

“El que hom fa i construeix és en definitiva el que està pensant”

[...][^...*]

Avui, 18 de juny de 2012, casi una setmana després d’haver tornat a passar uns dies a Viena amb la meva amiga Ingrid, sé que els cercles s’estan tancant i és una sensació que m’omple d’orgull per tot l’esforç de treball que hi ha al darrera. Finalment, a juny del 2012 el Projecte maquetat i dissenyat ha arribat a Viena. El dia 10 de juny vaig entregar-li un original al Peter Stoeckl (original en català + text adjunt en anglès). Amb ell van començar els dialegs i crítica sobre la Comunicació Visual que ens envolta i com afecta aquesta a la societat, era doncs una qüestió de RESPECTE que fos ell el primer en rebre una versió dissenyada del projecte, ordenada tipogràficament com una Memòria. (Títols, subtítols, resaltats,….en definitiva comprensió visual i ordre racional!)

Em va satisfer quan em va felicitar per la imatge de Portada (a càrreg del Lluís Ayguadé, Director de la Imatge de l’ART SHIFTING FESTIVAL) , el cor, els llavis, la diagonal, el respecte, l’amor, la doble direcció, la fletxa que es llença,…

Em va arrencar un ampli somriure quan em va dir, “Shifting!?!, like you”,…

Ara està a les seves mans per què el valori, el critiqui i aporti, perquè ell també forma part de l’ESSENCIA d’aquest Projecte; i si vol per adherir-se al SHIFTING MANIFIESTO (encara en versió beta).

Després de fer-li entrega dels dos dossiers ens va portar -a la Ingrid i a mi- a visitar l’Esglesia St. Leopold de l’Otto Wagner i també dues de les cases on va viure Wagner arquitecte austríac i planificador urbanistic. (El seu estil va incorporar l’ús de nous materials i noves formes per reflexar el fet de que la societat estava canviant!)

Shifting és holístic: tot està relacionat amb tot i tothom hi té cabuda. La Ingrid i el Peter anaven a fer l’ultim assaig abans del concert GEMMADANN. Els dos canten en una coral vienesa Gegenstimmen dirigida per Erke Duit, que utilitza el cant (les veus) i la música (expressió artistica) com a canal reivindicatiu i provocador social.

“Ser creativo es una filosofía de vida.”

“en definitiva de querer evolucionar transmitiendo una mejora
para el conjunto, no cerrándose en la individualidad. “

“Ese es precisamente el FOCO emisor del ART SHIFTING FESTIVAL,
si cambiamos el “ARTE”, cambiamos nuestra forma de pensar
¿En todo?” (Nuria Antolí)

ART SHIFTING FESTIVAL vol ser el naixement d’algo nou. L’ESCLAT del canvi de paradigma real:
Femení, perquè la COMUNICACIÓ és femenina,
Femení com la CALIGRAFIA amb el seu traç i gest ple de sensualitat curvilínea,
Femení, perquè ens porta uns valors que pràcticament no s’han utilitzat fins ara perquè no s’han valorat.
“En algún momento liderazgo se relacionó con la fuerza, ahora se relaciona con la capacidad de diálogo” Indira Gandhi (c/c Gemma Cernuda) #visualstars”

Fotografia feta 11-6-12 Wien, durant la pre-estrena del Concert “Gemmadann” ( joc de paraules vienés que significa: doncs som-hi!!!) Va ser excel.lent!!!! Amb un missatge cantat molt provocador!!!! Parlem idiomes diferents, utilitzem el mateix llenguatge!

12 MIRADES ENVERS EL PROJECTE:
Guió de les preguntes creat per Gemma Cernuda (Dra. Estrategia de Comunicació del Projecte. Membre de VISUAL STARS Organizing Team) dirigit a la Núria, el Lluís Ayguadé i l’Enric López

1. Què esperem que s’emporti el qui assisteixi a l’event?
Noves formes de comunicar estimant el passat i potenciant la novetat i fusió.

2. Per què s’ha d’assistir a l’Event?
Per aprendre. Per buscar noves respostes a la creació. Per provocar el canvi de paradigma estètic i comunicatiu.

^…]

No hay comentarios

Deja un comentario